Photoexpo 2015

2015 november 28-29-én megrendezésre került az ország legnagyobb fotós eseménye a Photoexpo 2015. Ez volt a 4. szervezés, és immáron a Millenáris D épületébe került sor az alkalomra.
Személy szerint én most csak a szombati napon voltam kint, és ott készítettem néhány helyszíni és modell képet.
Rengeteg cég jelent meg ezen a napon, aminek nagyon sokan örülhettünk, hisz így többnél-több, szebbnél-szebb termékeket próbálhattunk ki. A helyszín hatalmas volt, de sajnos nem jól felosztva. Erre igazából a lent látható panorámaképből jöttem rá. Volt mikor a helyszínen azt éreztem, hogy mozdulni nem lehet, sőt… Volt olyan pillanat amikor egy fotózás miatt a túloldalra át se lehetett menni, csak körbe kerülve az összes sorban lévő standot. Utólag már látom, hogy hely lett volna bőven, egyszerűen az elosztást kéne legközelebb szét húzni jobban.
IMG_0176

Magaslati szemlélkedés

Lényegében minden cég kint volt, aki ma Magyarországon számít a fotózás világában. Fényképezőgép márkák, stúdiófelszereléssel foglalkozó cégek, táskák, állványok, drónok, minden mi szem szájnak ingere. Írásomban nem minden standról kerül ki kép, és a publikálásuk nem jelent semmilyen pluszt a másikkal szembe 🙂
IMG_0154

Valaki épp egy Nikon ágyút próbál kézből megtartani.

IMG_0174

Ennél sokkal több objektív is volt 🙂

Az Eizo ismét megjelent a hihetetlen minőségű kijelzőivel, amik még fotón is átadják azt a különleges minőséget amit biztosítanak ügyfeleik számára. Itt Japán Gésának öltözött modelleket lehetett fotózni.IMG_0150

EmptyName 6

A Canon-é volt talán a legnagyobb rész. Kilehetett próbálni lényegében az összes DSLR-t és objektíveket, volt külön modell fotózási rész, nyomtatás A4, A3, A2 méretben, ezen kívül egy nem túl stabil állványra helyezve, de kipróbálható volt, a Canon 5DS R + Canon MP-E 65mm szuper makró optika.
IMG_0146

Canon 800mm f5.6 tökéletes fél alakos fotózásra az épület túl végében lévő személyekről

 

A Fujifilm jóvoltából egy komplett divatbemutatót láthattunk.

 

Az Epson standjánál fellelhetőek voltak a legújabb a fotónyomtatóik A4-A3+ méretben is akár.

Epson L1800 (A3+ nyomtató)

 

A Mitsubishi Electric jóvoltából egy testfestéses modellt lehetett fotózni már a készülődés kezdetétől kezdve.
EmptyName 7

Folyamatosan 2 sminkes/testfestő dolgozott rajta

EmptyName 8

Manfrotto standjánál nem akármilyen füstös disco hangulatot teremtettek, illetve egy profi rúdtáncos leányzót lehetett fotózni.

IMG_0208

Ritter Doron jóvoltából lehetőségünk volt egy Pentax 645z típusú középformátumú fényképezőgépet kipróbálni, mely az 50MP-es felbontással és hatalmas szenzorral és a rá készített megfelelő optikákkal káprázatos minőségű képeket lehet készíteni. Doron külön megmutatta a saját gépén, hogy milyen egy 3200 vagy 6400-as érzékenységgel készült kép, és fantasztikus látni azt a filmes zajt és nem a tipikus digitálisat, illetve azok mennyisége is elenyésző, és jól használható ezekkel az értékekkel is a gép.
EmptyName 9

Pentax 645z

EmptyName 11

Modell fotó teljes méretben (Pentax 645z)

A Nikon standjánál lehetett a speciális Nikon Kreatív Megvilágítási Rendszerrel fotózni, melyet én kihagytam, és inkább simán beállítófénnyel dolgoztam. Szerintem nagyon hangulatos képeket sikerült készíteni.

EmptyName 3

EmptyName 10

Mindenkinek köszönet a hétvégéért, remélem jövőre is megrendezésre kerül és még jobb, nagyobb eseményen vehetünk részt, és próbálhatjuk ki az aktuális újdonságokat.